Päivittää

Huippuvalmennusta Bitmad Parkista

Valmennus motocrossissa, endurossa ja katumoottoripyöräilyssä.

 ”BMP:ssä ei tarvitse ajaa vain ympyrää, kuin puuhamaassa.”

– Motocrossvalmennuksella ajotaitojaan voi kehittää niin kokeneemmat crossikuskit, kuin enemmän asfaltilla viihtyvät motoristit. Kuljettaja joka osaa hallita crossipyörää teknisellä radalla, on takuulla myös varmempi kuljettaja esim. liikenteessä. Erityisesti mopo ja kevytmoottoripyörien uudet kuljettajat ovat löytäneet BMP:sta oivan tavan oppia esim kytkimen käsittelyn, liikkeelle lähdön ja pyörän hallinnan valmentajan avulla. Huoltajan ei tarvitse murehtia kuinka opettaa nämä asiat aloittelevalle kuljettajalle ja kun ajotekniikkakin on kunnossa jää liiikenteen huomioimiselle enemmän aikaa.

– Suomen motocrossissa valmennus ollut melko pienessä roolissa. Usein kuskit opettelevat rauhassa ajamaan, vanhempien pyrkiessä neuvomaan parhaansa mukaan.

– Muihin lajeihin verrattuna valmennuskulttuuri yhä vähäistä, ja usein hankalasti saatavilla. Eipä esimerkiksi nyrkkeilyä harrastavat harjoittele pelkästään hakkaamalla toisiaan turpaan, vaan ensin käydään läpi perusteet sekä tekniikat. Tähän pyritään nyt myös motocrossissa, kuljettajan iästä/ tasosta/ kokemuksesta riippumatta.

Suojat kannattaa pukea huolella, jotta ne toimisivat oikein kaatumistilanteessa. Esim kypärän remmin kiinnitys D-lenkkien välistä tulee tehdä oikein ja kiristää, ettei pahimmassa tapauksessa kypärä irtoa päästä.

Ensin opetellaan ajamaan pyörää varmasti ja turvallisesti sinne minne halutaan, tämän jälkeen voidaan lisätä vauhtia.

Kokenut ulkopuolinen valmentaja löytää usein uusia aspekteja ajamiseen, lisäksi varsinkin nuoremmat kuskit tuntuvat usein hyötyvän ulkopuolisesta expertistä, joka voi lähteä neuvomaan puhtaalta pöydältä.

Esimerkki kehitettävistä osa-alueista:
• Aloittelijoiden opastus: Liikkeelle lähtö, vaihteiden vaihto, kytkimen käyttö, sekä turvallisuus radalla.
• Ajotekniikka: oikeaoppiset ajoasennot, ajolinjat sekä pyörän hallinta. Esimerkiksi jarrutukset, kiihdytykset, hyppääminen.
• Radan lukeminen: Mihin erilaiset patit ja urat muodostuvat, kuinka nämä kannattaa kohdata. Mitkä radan pinnat ovat pitäviä/ liukkaita. —> Hyödyllistä myös liikenteessä liikkuville mopoilijoille/motoristeille.

• Kilpakuskit: Mistä puristaa sekuntteja pois kierrosajasta? Kilpailustrategiat? Kuinka valmistautua kilpailuihin?

Uusille kuljettajille BMP on täydellinen paikka, sen lisäksi että lajia pääsee täällä kokeilemaan valvotusti,  pienemmillä kuluilla. Voi valmennuksen avulla myös lähteä kehittämään oikeaoppista sekä turvallista ajotyyliä heti ”uran” alussa. Näin kaikkea ei tarvitse oppia kantapään kautta ja oikeaoppista ajotyyliä voidaan lähteä hakemaan heti, sen sijaan että joudutaan korjaamaan kantapään kautta opittua ajatekniikkaa.

Ajovalmennuksen hinta Bitmad parkissa lähtee maltillisesta 20€/h hinnasta, kisakuskien valmennus 50€/h.
Kokonaisvaltaiselle valmennukselle teemme kartoituksen ja teemme ehdotuksen kuinka kausi rakennetaan. Valmennusta saa varattua 040-833 7222 ja info@bitmadpark.fi kautta, jotta voimme määritellä teille sopivimman valmennustason.

 

Ludde Söderberg
Neljä Suomenmestaruutta motocrossista
Motocrossin MM- Sarja 2011-2013
EM- Osakilpailuvoittaja 2010
Valmentanut vuodesta 2013, Nuorten maajoukkuevalmentaja 2017, Fysioterapeutti.

 

4

administrator

Bitmad Park

Kommentit (Ei kommentteja)